Državno prvenstvo Slovenije v Žusterni 13.6 in 14.6 (Formula Windsurfing, D2 in Foil)

Objavljeno: ponedeljek, 15 junij 2020

V organizaciji Jadralne zveze Slovenije in KJD BUM Koper je v Žusterni ta vikend potekalo državno prvenstvo Slovenije v disciplinah Formula Windsurfing, D2 in Foil.

 V disciplini Foil (veljala so pravila razreda Open iQFoil) se je tekmovanja udeležil tudi Bine Banfi, član Surf in sup kluba Pomurje, ki v močni konkurenci in absolutni kategoriji moških dosegel odlično tretje mesto.

 Disciplina Foil je bila tokrat prvič uradno na državnem prvenstvu. Od letos je uvrščena tudi v uradni program na olimpijskih igrah leta 2024 v Parizu in je tako najmlajša olimpijska disciplina.

 

Čestitamo!

 

 

Preberite več: Državno prvenstvo Slovenije v Žusterni 13.6 in 14.6 (Formula Windsurfing, D2 in Foil)

Regata slovenskega pokala Fireball v Soboški kamenšnici - 6. in 7. junij

Objavljeno: ponedeljek, 08 junij 2020

Na Soboški kamenšnici je potekalo srečanje jadrnic v organizaciji ICCadria in Jadralnega kluba Živana. Tako se je v soboto 6. in nedeljo 7. junija ob paviljonu Expano na Soboški kamenšnici zbrali jadralci iz celotne Slovenije z jadrnicami razreda Fireball, saj je naše društvo Surf in Sup klub Pomurje organiziralo srečanje v sodelovanju z Jadrani klubom Živaana in ICCadria. V nadaljevanju je sledila tudi regata, kjer se je nekaj jadrnic pomerilo med sabo.

Vsem jadralcem in organizatorju se zahvaljujemo za sodelovanje ter obisk, v upanju da bo naslednja regata bolj številčno obiskana oz. bomo takrat že pozabili na Covid.

Spletna stran organizatorja regate: http://www.zivaana.org/ in https://www.iccadria.com/

Spletna stran od Fireball Slovenija: http://www.fireball.si/

Nekaj utrinkov iz regate:

 

 

Piknik v soboto 23. maja

Objavljeno: ponedeljek, 11 maj 2020

Prispevek na osebo 5 EUR, otroci do 5 let so prispevka oproščeni. Za pijačo bo poskrbljeno, hrana gre iz prispevka. Obvezna potrditev do srede 20.5.2020. Udeležbo javite Saški!

Predavanja v organizaciji Jadralne zveze Slovenije

Objavljeno: četrtek, 16 april 2020

V okviru treningov na daljavo, ki smo jih začeli izvajati na pobudo Strokovnega sveta Jadralne zveze Slovenije že od 21. marca, v času ukrepov zaradi epidemije koronavirusa, pripravljamo, poleg delujoče rutine vadbe in treningov na daljavo, tudi bogate dodatne vsebine.

ed temi izpostavljamo nekaj tem, ki bi lahko bile zanimive tudi za vaše člane, k spremljanju so vabljeni vsi verificirani jadralci. Večino informacij sproti objavljamo znotraj FB skupine The Slovenia Sailing Team, kjer so vsi lahko pridružijo, pošiljamo pa vam tudi neposredni dostop do zanimivejših predavanj in vas vabimo, da v tem času k spremljanju in osvajanju ter poglabljanju dodatnih znanj spodbujate predvsem mlade jadralce in optimiste.

  

NAJAVLJAMO:  

četrtek, 16. april, ob 11.00, Regatna pravila

Z nami bo mednarodni sodnik in mednarodni razsodnik Andraž Koželj, ki ga mnogi, če ne kar vsi, dobro poznate. Kot edini Slovenec je leta 2012 sodil tudi olimpijsko jadranje v Weymouthu. Svoje bogate izkušnje in znanje bo z nami podelil tri krat zaporedoma, vsakič ob četrtkih ob 11. uri. Na prvem srečanju bomo najprej na splošno ponovili pravila ter si podrobneje ogledali štarte, nato pa v prihodnjih dveh tednih obdelamo še teme okoli oznak in proteste.

Join Zoom Meeting:

Meeting ID: 920 6160 6774  Password: 680563

 

petek, 17. april, ob 11.00, Psihološke priprave za jadralce

Z nami bo športni psiholog prof. dr. Matej Tušak

Join Zoom Meeting 

https://zoom.us/j/606724036?pwd=SDNRb0lPaUJPUXhvV25FeGdmcDJCdz09 Meeting ID: 606 724 036 Password: 986488

 

petek, 17. april, ob 12.30, Meteorologija in vrhunsko jadranje, Jure Jerman

z nami bo Jure Jerman, meteorolog, nekdanji uspešen jadralec, slovenski oče modela za napovedovanje vremena Aladin

Meeting ID: 606 724 036 Password: 986488

 

Prihodnji teden dodajamo še temo Taktike in strategije, ki se bo ravno tako ponovila tri krat, imeli pa bomo tudi gostujoče predavanje o Prehrani za jadralce v času treningov. O tem vam pošljemo več informacij z urnikom in dostopi za prihodnji teden.