Novice

Kamenšnica se prebuja: supanje, surfanje in deskanje nad vodno gladino

O potencialu, ki ga Kamenšnica premore na področju športa, rekreacije in turizma, je bilo v preteklosti že veliko napisanega.

Na srečo se bo z vzpostavitvijo paviljona Expano, ki bo predstavljal novo gospodarsko in turistično vozlišče regije, jezero v tej smeri še dodatno razvijalo in urejalo, saj naj bi v prihodnje tam ponudili veslaške, kajakaške in kanu proge, center vodnih športov, kot sta na primer surfanje in jadranje, gojišče in drstišče rib, naravno kopališče, motorik park za vadbo na prostem ter območje za piknike.

Že zdaj pa se lahko ob sončnih in toplih dneh, kot je današnji, na lastne oči prepričamo o možnostih, ki jih jezero ponuja. Ravno minulo soboto smo poročali o prvih rekreativcih, ki so na Kamenšnici odprli letošnjo sezono (ob)vodnih aktivnosti in uživali v supanju, tokrat pa je prijetno vreme na plan pritegnilo še surferje.

Z aktivnostmi na vodi je obiskovalce navduševal Surf In Sup Klub Pomurje in če ste popoldne oddih poiskali ob vodi, ste si lahko ogledali celo, kako je videti deskanje nad vodno gladino (hydrofoil).

Dodaj odgovor